Добрушський районний суд Білорусі виніс 19 травня рішення у кримінальній справі про крадіжку чудотворної ікони. Злодій був засуджений до 3 років в’язниці.

Суд вирішив передати ікону Гомельській єпархії РПЦ МП, яка нині розпоряджається храмом села Дубрівка, де перебувала святиня. Однак, за словами жителів села, ікона на правах приватної власності належала 87-річній жінці, повідомляє Credo Press з посиланням на “БелТА”.

Ікона Божої Матері “Скоропослушниця” була викрадена у вересні 2019 року із церкви в селі Дубрівка Добрушського району. Ікона, написана 1901 року, належала Ганні Дробишевій, яка успадкувала її від матері.

Люди приходили додому до власниці святині, щоб помолитися перед чудотворною іконою. На прохання місцевих жителів Ганна Дробишева принесла ікону до нової церкви, щоб всі могли молитися на богослужіннях і в святкові дні.

Після крадіжки ікони слідство визнало Ганну Дробишеву потерпілою. Жителі села, які прийшли в суд як свідки, заявили, що “Скоропослушниця” дійсно належить 87-річній мешканці села.

Гомельська єпархія Московського Патріархату наполягала в суді на те, щоб чудотворна ікона була передана єпархії, а не сільській церкві або Ганні Данилівні.

Comments are closed.