Президент США Дональд Трамп звернувся до Священного Православ’я за підтримкою, коли побачив, що кількість людей, які підтримують його план “Закон і порядок”, постійно зменшується.

Зустріч американського президента з архієпископом Америки Елпідофором (Вселенський Патріархат) і протоієреєм Алекса (Александроса) мала відбутися 2 червня у Білому домі, повідомляє Духовний фронт з посиланням на DoxologiaInfonews.

Архієпископ Елпідофор є впливовою фігурою в США, і Дональду Трампу потрібна його допомога у боротьбі із заворушеннями.

Це не перший раз, коли американські президенти звертаються за допомогою до Архієпископа Америки. Цій традиції вже понад 70 років.

Архієпископ Америки Яків Кукузіс (1 липня 1959 — 29 липня 1996) з Мартіном Лютером Кінгом

Трамп неодноразово висловлював своє захоплення та інтерес до Православної Церкви. Він протестант за віросповіданням, але останнім часом захопився Православною Церквою та її вченнями і підтримує будь-яку ініціативу Священної Архієпископії Америки.

Однак на цей раз запланована зустріч з архієпископом Америки була скасована.

Як пише Orthodox Times, це сталося після того, як Трамп 1 червня фотографувався із Біблією на фоні церкви святого Іоанна. Задля цієї фотосесії поліція розігнала протестувальників зі скверу біля Білого дому за допомогою світлошумових гранат і сльозоточивого газу.

Наступного дня, 3 червня, Архієпископ Америки Елпідофор взяв участь у мирному протесті в Брукліні.

У своєму профілі у Facebook він написав:

“Я сьогодні прийшов сюди до Брукліна, щоб висловити свою солідарність з моїми дорогими сестрами та братами, права яких було жорстоко порушено. Це був мирний протест, без будь-якого насильства, і я дякую всім причетним, бо насильство спричиняє лише більше насильства. Ми повинні говорити і голосно виступати проти несправедливості в нашій країні. Це наш моральний обов’язок та зобов’язання – відстоювати святість кожної людини. Ми зіткнулись з пандемією важкої хвороби тіла, але духовна хвороба на нашій землі все більше і більше поглиблюється, і її потрібно вилікувати діями, а також словами. І так, я продовжуватиму стояти за всіх тих, хто прагне зберегти мир, справедливість та рівність для кожного громадянина доброї волі, незалежно від їхньої раси, віросповідання, статі чи етнічного походження”.

Comments are closed.