Колишній духівник Середньоуральского жіночого монастиря РПЦ МП схиігумен Сергій (Романов), якого відправили в скит чекати церковного суду, записав 8 червня нове відеозвернення до росіян.

Свіжий виступ старця з’явився на каналі православного активіста Всеволода Могучева, але за кілька хвилин був видалений з “YouTube”, повідомляє URA.RU.

Промова отця Сергія присвячена його “улюбленим” темам – боротьбі з ідентифікаційними номерами та біопаспортами, а також приходу антихриста, який через тести і вакцину від COVID-19 поневолить російський народ.

Головна відмінність нового виступу отця Сергія – відкрита критика керівництва РФ, в тому числі президента Володимира Путіна, глави уряду Михайла Мішустіна, а також мера Москви Сергія Собяніна. Так, президентові Росії старець дорікає в тому, що він “підписав всі документи, що стосуються ідентифікації особистості, біометрії”.

Схиігумен пропонує росіянам скаржитися до силових структур: “Напишіть заяву… до ФСБ, прокуратури, поліції, слідчого комітету про притягнення до відповідальності… (перераховуються керівники держави) і на весь депутатський корпус, Раду Федерації і всіх, хто брав участь у впровадженні цифрової ідентифікації, штучного інтелекту, біометричних документів”.

У промові схіігумена звучать також заклики до військовослужбовців, оскільки “ворог вже в Росії”. “Офіцерам-солдатам бути у бойовій готовності”, – командує отець Сергій.

Єкатеринбурзька єпархія РПЦ МП позбавила отця Сергія права проповідувати після того, як він наклав анафему на прихильників закриття храмів для вірян в умовах епідемії і закликав вірян виходити на вулиці.

Старець пішов у затвор, але потім вийшов із нього і записав новий виступ, в якому заявив, що через вакцину від COVID людям будуть імплантувати чипи, які вб’ють народ.

Після цього єпархіальний архієрей заборонив о. Сергія в служінні, а правоохоронні органи почали проти нього справу про адміністративне правопорушення.

Comments are closed.