Палестинський Верховний суд скасував розпорядження президента Палестини Махмуда Аббаса про передачу РПЦ МП ділянки землі в місті Хеврон (Ель-Халіль), де розташований православний монастир Святої Трійці (також відомий як Подвір’я в честь Святих Праотців).

Про це 8 червня повідомляє ТАСС з посиланням на палестинське агентство Maan.

У 1997-98 роках палестинська влада силою вигнала з монастиря представників РПЦЗ і передала його у користування представникам Московського Патріархату. За кілька років на території монастиря засохли останні живі гілки Мамврійського дуба.

монастир Святої Трійці (Подвір’я в честь Святих Праотців) у Хевроні

Вищий суд справедливості Палестини “постановив скасувати рішення президента Аббаса про передачу земель Мускубії (арабська назва території, на якій побудований монастир в Хевроні) місії РПЦ в Єрусалимі”. У судовому рішенні йдеться, що вказана ділянка землі “є вакуфом (в мусульманському праві – невідчужуване релігійне майно) і повинна бути повернена її власникам”, під якими, ймовірно, маються на увазі представники РПЦЗ.

На початку 2017 року президент Палестини передав ділянку землі в Хевроні, де розташована Мускубія, Російській духовній місії Московського Патріархату в Єрусалимі.

Comments are closed.