Головний храм Збройних сил Російської Федерації закільцював кільце Саурона, пише журналіст Аркадій Бабченко у своєму Telegram-каналі в рамках проекту “Журналістика без посередників”.

Нижче наводимо у повному обсязі допис російського журналіста, якому кілька років тому довелося втікати з Росії. Курсивом вказані примітки перекладача.

Еклектика цього закладу настільки абсолютна, що не можна додати більше ні грама. Ні сантиметра. Ніякий божевільний мозок Кафки не здатен більше привнести у цю побудовану ними реальність нічого.

Християнство своїм кредо оголошує любов до ближнього, милосердя і безсрібництво.

Росія своєю релігією оголошує перемогу в Другій світовій. А, ні, такої війни у ​​них не було. У великій вітчизняній.

Церква своїм кредо оголошує антисталінізм.

І ось вони сходяться в одному місці. Лід і полум’я. Хвороба і галоперидол. Фродо Беггінс і патріарх Кирило.

Абсолютно фантастична чорна вежа Ізенгард, оточена круглою стіною і смолоскипною ходою ліхтарів, щаблі якої виконані з переплавленої нацистської техніки, а підлога викладена плитами, зробленими з осколків мін і снарядів. Стіни православного храму викладені мозаїкою зі Сталіним, який вбив православних попів більше, ніж Чінгісхан, Батий і Мамай разом узяті. При тому, що це ще один міф – російська церква розцвіла саме при Орді, віротерпимість якої була державною релігією. З полковником КДБ Путіним, які ловили цих самих попів, і з міністром оборони Шойгу, який жодного дня не служив. З костюмованим кордебалетом в формі солдатів радянської армії часів Другої світової, яким тільки хоругв не вистачає в руках замість полкових прапорів. “Хоругва Другого Білоруського. За Сталіна! З нами Бог!” Які стоять на витяжку перед своєю новою реліквією – кашкетом Гітлера.

Заступник міністра оборони Росії Тимур Іванов, розповідаючи про меморіальний комплекс “Дорога пам’яті”, де зберігаються в тому числі речі Адольфа Гітлера, назвав їх “справжніми реліквіями”.

“Застосували спеціальні системи очищення повітря, щоб не пошкодити експонати, особливо дорогі. Там є унікальні речі, аж до костюма Гітлера, який зберігся до цього часу, там є кашкет Гітлера. Там є унікальні експонати, які раніше ніде не виставлялися”, – сказав він.

Навпроти мозаїки Сталіна зберігається, треба так думати.

Ну, тепер фанати Гітлера по всьому світу здобули свою святиню і місце поклоніння їй. До Москви ми приїжджати не кинемо (в оригіналі російською: “В Москву мы приезжать не бросим”).

І все це слухають курсанти академії ім. Гагаріна, який туди зігнали. І хрестяться замість лекції. Привіт, Юра! Поїхали!

І десь мені попалася фотка, як під час церемонії відкриття всередину храму в’їжджає броньовик “Рись”. Якщо хто кине в коменти – буду вдячний. Скинули, не зовсім в храмі, в комплексі, але теж вражає. Чистий Еквілібріум.

І над усім цим, з броньовиком, нацистською технікою, Сталіним, кашкетом Гітлера, кордебалетом і курсантами Академії ім. Гагаріна в християнському храмі – Він.

Виблискує золотом нещадний Дагон (одне з дрібних божеств пантеону міфів Ктулху).

Золотий тілець морів у всій його страхітливій ​​красі і блиску нещадності.

Повний абсолютний Лавкрафт.

Не створи собі кумира.

Дагон! Дагон!

Ну який Толкієн, переспавши із яким Лавкрафтом, у якій “Грі Престолів” міг розродитися ось цим ось?

Дивіться, діти. Дивіться.

І думайте.

І купуйте кулемет. І чистьте його. І думайте, кого обираєте. І за кого голосуєте. І хто у вас в сусідах.

Тому що ЦЕ саме собою не розсмокчеться.

Таке ніколи саме не проходить.

Це вибухне. Не може не вибухнути.

Обов’язково.

Comments are closed.