У Свердловській області духівник Середньоуральського жіночого монастиря схиєгумен Сергій Романов відмовився виконувати накази церковної верхівки і фактично захопив монастир.

У цьому йому допомогли так звані казаки, серед яких є й ті, які воювали за окупантів на Донбасі, повідомляє 24 канал.

Все почалося з того, що схиєгумену Сергію заборонили проповідувати та публічно виступати. А згодом заборонили проводити богослужіння, сповідати, а також і позбавили права носіння наперсного хреста. Причиною стали висловлювання священнослужителя, в яких він прокляв тих, хто закриває в Росії храми через пандемію коронавірусу.

В цій же проповіді схиєгумен Сергій виступав з критикою церковної влади та російського уряду, а також заявляв про масове чіпування людей через вакцину. Центр з протидії екстремізму російського МВС виявив в цих словах ознаки поширення ненависті або ворожнечі.

Але відсторонення від служби не зупинило священнослужителя. Він усунув від управління монастиря в Свердловській області, де він був духівником, ігуменю Варвару. І тепер не допускає на територію нікого, окрім парафіян та паломників. Навіть представники Єкатеринбурзької єпархії РПЦ не змогли потрапити туди.

Допомагають йому в цьому так звані казаки з “Союзу добровольців Донбасу”, які воювали на стороні окупантів на Донбасі. Саме вони постійно чергують на території.

Сам о. Сергій заявив, що не залишить монастир з власної волі. У зверненні до Патріарха РПЦ Кирила він заявив, що тому доведеться виганяти його з поліцією та Росгвардією.

Слід зауважити, що схиєгумена Сергія називають духівником Наталії Поклонської – зрадниці України, яка після анексії Криму стала так званим прокурором на півострові, а згодом була обрана до російської Держдуми.

В одному із своїх відеозвернення священнослужитель заявив, що ні Патріарх Кирил, ні Синод, ні єпископат не мають жодної влади над Церквою, позяак Церквою зараз керують санітарні лікарі.

Він також закликав козаків стати на захист монастиря і не допустити його захоплення.

Як інформує Credo Press, схиєгумен Сергій Романов відмовився впустити до монастиря священника Георгія Вікторова, якого Єкатеринбурський митрополит РПЦ скерував до обителі для проведення богослужінь.

У Єкатеринбурській єпархії РПЦ визнали, що Середньоуральський жіночий монастир “вийшов з-під контролю”.

Comments are closed.