Чорногорська філія Сербської Православної Церкви (СПЦ) заявила, що влада Чорногорії почала процес депортації їхніх священників.

За інформацією митрополії, архієрейського намісника Сашу Янича зобов’язали залишити країну до 26 червня, звинувативши у роботі без дозволу – священник служив у храмі Святого Георгія в місті Плевля. Попередження про депортацію також отримав протоієрей Сініша Сміліч – громадянин Боснії і Герцеговини.

Як повідомляє видання NewsRu з посиланням на “РИА Новости”, відповідні рішення прикордонної поліції Чорногорії були ухвалені після протестів представників СПЦ проти закону про свободу віросповідання , який ієрархи Сербської Церкви вважають підготовкою до вилучення власності на користь невизнаної Чорногорської автокефальної церкви.

Протестний хресний хід вночі проти понеділка, 15 червня, очолив митрополит Чорногорсько-Приморський Амфілохій.

18 червня відбулась зустріч сербського президента Олександра Вучича з главою російського МЗС Сергієм Лавровим, під час якої він закликав Росію захистити інтереси СПЦ і всього православного населення на Балканах.

Нагадаємо, що у травні проти єпископа Будимлянсько-Нікшічського Іоанникія і сімох підлеглих йому священників порушили кримінальну справу за організацію служб під час карантинних обмежень в Чорногорії.

Comments are closed.