Новосибірський митрополит РПЦ МП Никодим заборонив у служінні клірика своєї єпархії, ієромонаха Іоанна, за критичну думку про “головний храм” ЗС РФ.

Про це повідомив 18 червня Telegram-канал “Батюшка Лютер”.

15 червня ієромонах Іоанн Курмояров написав у соцмережі пост, в якому критично висловився про храм ЗС РФ, зазначивши, зокрема, що у цьому храмі не буде своєї громади, тому це буде не храм, а “язичницьке капище”, і що це приклад того, як “Православ’я перетворюється на банальне язичництво”.

“…Таїнства можна перетворити на магічний обряд, можна і літургію перетворити на язичницьку містерію, можна і храм перетворити на язичницьке капище, а віру – у “білу магію православного обряду”, де головним стане – царєбожіє, імперська державність, водичка, свічечки, обряди тощо… Там, де люди забули Євангеліє і Христа, там лишається тільки обгортка християнства і Православ’я. І це страшна біда, за це вже одного разу Господь нас покарав 17-го року, і ще покарає”, – зауважив клірик.

На думку о. Іоанна, храм у підмосковній Кубинці є “яскравим свідченням” профанації релігії.

17 червня о. Іван написав, що на нього “вже донесли в єпархію”, а на наступний день повідомив, що отримав указ про свою заборону у служінні терміном на два місяці.

Comments are closed.