Патріарх РПЦ МП Кирило вранці у четвер, 26 червня, підтримав поправки до конституції Росії, проголосувавши за них достроково у своїй резиденції в Свято-Даниловому монастирі Москви.

Звертаючись до журналістів, Патріарх зазначив, що ці поправки мають “дуже глибоке світоглядне значення” і можуть привести до “дуже важливих духовних і моральних наслідків” для життя народу. Він пояснив, що має на увазі в першу чергу поправку, яка згадує Бога, передає Інтерфакс Релігія.

“Для віруючих людей Бог – це абсолютна цінність. Ну а люди, які не поділяють цих переконань, теж можуть сміливо голосувати за цю поправку, тому що без абсолютної цінності немає точки відліку. Ми завжди робимо вибір між добром і злом, але для того, щоб зробити цей вибір, потрібно знати ясно, що таке добро і що таке зло. Так ось для невіруючих людей Бог повинен просто ототожнюватися з добром”, – вважає Предстоятель Церкви.

Він також наголосив на важливості поправки, яка стверджує історичну спадкоємність сучасної Росії.

“Ми не просто люди, що звалилися на історичну арену звідкись із небуття. Ми пов’язані через наших батьків, нашу культуру, через мистецтво, через нашу віру з багатьма і багатьма поколіннями, які нам передували. Це говорить про дуже важливе, тому що революційні події XX століття намагалися цю наступність зруйнувати”, – зазначив Патріарх.

На його думку, голосування за цю поправку говорить про те, що “ми пов’язуємо нинішню Росію з усією тисячолітньою історією нашої Батьківщини”.

Патріарх Кирило назвав “дуже важливою новацією” поправку, яка визначає шлюб як союз чоловіка і жінки, і висловив думку, що за неї “з великою радістю проголосує абсолютна більшість нашого народу”. На думку глави Церкви, ще 20-30 років тому ніхто б і не подумав, що такі питання потрібно пояснювати в конституції.

“Але сьогодні шлюб ставиться під сумнів. А якщо руйнується шлюб – руйнується сім’я, руйнується сім’я – руйнується моральне начало”, – вважає Патріарх.

Наприкінці він висловив надію, що оновлена ​​конституція стане основою для подальшого розвитку російського законодавства і буде сприяти духовному, моральному, матеріальному розвиткові Росії.

Зазначимо також, що у списку поправок до конституції РФ є така, яка дозволить Путіну продовжувати одноосібно правити Росією до 2о36 року. У своїй промові очільник РПЦ цієї поправки чому не торкнувся.

Comments are closed.