Якутський шаман Олександр Габишев розповів, що на нього напав провокатор у стаціонарі республіканського психоневрологічного диспансеру, куди його примусово госпіталізували.

Про це 27 червня повідомляє “МБХ медіа” з посиланням на координатора “Правозахисту Листівки” Олексія Прянишникова.

“Олександр Габишев розповів, що вчора, 26 червня, на нього спробував напасти пацієнт з його палати на прізвище Кириллин, він кидався речами, ображав нецензурними словами, в цілому провокував Олександра на агресію. Габишев стримався, були викликані санітари”, – розповів Прянишников.

За його словами, наступного тижня Габишев має пройти лікарську комісію, тому координатор не виключає, що це була “провокація перед цією процедурою з метою викликати агресію у Олександра”.

За словами Габишева, чоловічу частину відділення, в якій він перебуває, не виводять на прогулянки, вікна наглухо закриті. Він скаржиться на постійну сонливість і набряклість. Правозахисники готують скаргу на такий режим, яку подадуть у міністерство охорони здоров’я Республіки Саха (Якутія).

  • Якутський шаман Олександр Габишев почав похід до Москви у березні 2019 року як “обряд вигнання Путіна” .
  • Його затримали 19 вересня в результаті спецоперації і спрямовано до Якутської психіатричної лікарні. Психолого-психіатрична експертиза на замовлення слідства визнала Габишева неосудним.
  • Проти шамана порушили кримінальну справу за заклики до екстремізму. У правозахисній організації “Amnesty International” якутського шамана назвали в’язнем совісті і зажадали його звільнення.
  • 12 травня 2020 року Габишева, який самоізолювався у своєму будинку, затримали силовики і відвезли до психіатричної лікарні. Будинок шамана штурмували не менше 20 бійців ОМОНу.

Comments are closed.