Церковний суд Єкатеринбурзькій єпархії РПЦ МП ухвалив 3 липня рішення позбавити сану схиігумена Сергія Романова, духівника Среднеуральского жіночого монастиря, який називав ситуацію з новим коронавірусом “псевдопандемією”.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на настоятеля кафедрального Свято-Троїцького собору Єкатеринбург, голову церковного єпархіального суду Єкатеринбурзької єпархії РПЦ МП, митрофорного протоієрея Миколу Малету, передає Credo Press.

“Ухвалили <…> в зв’язку з порушенням священицької присяги, чернечих обітниць і <…> священних канонів викинути схиігумена Сергія Романова зі священного сану”, – сказав він.

Він пояснив, що під час судових розглядів до суду стали надходити звернення від людей, які стверджують, що вони є свідками фактів жорстокого поводження з дітьми, які виховувалися на території Среднеуральского жіночого монастиря.

“Не маючи можливості для всебічного дослідження та збору доказів, Єпархіальний церковний суд висловлює надію, що правоохоронні органи проведуть ретельне дослідження, чому Єкатеринбурзька єпархія посприяє”, – додав він.

Як зазначив керівник єпархіального відділу із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ протоієрей Максим Міняйло, повернення священного сану схиігумену Сергію у разі припинення процесу з цього питання неможливе.

Перше засідання єпархіального суду у справі схиігумена відбулося 15 червня, але подальший розгляд було перенесено на 26 червня, так як підсудний не відповів на запитання суду. Після того, як схиігумен не з’явився на суд у цей день, засідання було перенесено на 3 липня.

Вирок церковного суду прокоментувала відома російська телеведуча і політик Ксенія Собчак, яка минулого тижня приїжджала до монастиря і намагалася зняти сюжет про “жертв насильства о. Сергія”, але разом зі своєю знімальною групою була насильно виселена прихильниками схиігумена.

“В Єкатеринбурзькій єпархії ми влаштували першу зустріч отця Максима і нашої героїні Христини, яка розповіла нам про факти побиття і попросила захисту. Я теж висловлюю надію, що правоохоронні органи витягнуть тих дітей, які зараз проживають у монастирі”, – написала Собчак у своєму Telegram -каналаі “Кривава бариня”.

Comments are closed.