Суд в Свердловській області Росії визнав винним у поширенні завідомо неправдивої інформації (частина 9 статті 13.15 Кодекс РФ про адміністративні порушення) скандально відомого схиігумена Сергія Романова.

Його оштрафували на 90 тисяч рублів (приблизно 1 260 доларів, – ред), повідомляє Радіо Свобода.

Йдеться про ролики, в яких священник називав ситуацію з коронавірусом в Росії “псевдопандемією” і проклинав представників світської влади, причетних до закриття храмів під час карантину. На суд монах не прийшов.

Крім того, 20 липня суд у Свердловській області розгляне нову адміністративну справу щодо о. Сергія про розпалення ненависті або ворожнечі. Про це повідомляє РИА “Новости” з посиланням на картотеку суду.

Схиігумен Сергій здобув популярність як один з представників ультраконсервативного крила РПЦ. Він продовжує публічно конфліктувати з керівництвом РПЦ, в червні він самовільно зайняв Середньоуральський жіночий монастир і виставив для охорони козаків. Третього липня Єпархіальний суд Єкатеринбурзькій єпархії позбавив його церковного сану.

Сергія називали духівником депутата Наталії Поклонської, скандально відомого прокурора окупаційної російської влади в Криму, і ще низки відомих осіб. Керівництво єпархії заборонило йому служити, але схиігумен цієї заборони не дотримується. Сергій також не прийшов на засідання церковного суду.

Єкатеринбурзька єпархія нещодавно повідомила, що почала вивчати свідоцтва про «неналежне поводження» щодо неповнолітніх вихованців Середньоуральського монастиря в 2009-2010 роках. Єпархія попросила колишніх вихованців, які вважають, що в той момент до них застосовувалися «неприпустимі заходи виховання», звернутися до неї і гарантувала зберегти інформацію в таємниці.

Comments are closed.