Влада Саудівської Аравії через коронавірус заборонить паломникам торкатися головної мусульманської святині – Кааби – під час майбутнього хаджу – паломництва до святих місць ісламу в Мецці і Медині.

Про це повідомила 8 липня саудівська газета “Аш-Шарк аль-Аусат” з посиланням на міністерство по справах хаджу і умри. Хадж в цьому році намічено на 28 липня – 2 серпня, нагадує Credo Press.

“Торкатися Кааби і цілувати її забороняється”, – йдеться в повідомленні міністерства.

Для того, щоб попередити можливе наближення до каменя, влада встановить бар’єри.

Під час хаджу паломники за традицією сім разів обходять чорний камінь Каабу і прагнуть поцілувати його або доторкнутися до нього. Після обходу паломники підходять до місця входу в Каабу і притискаються до нього.

За інформацією видання, під час кожного з ритуалів буде присутня лише невелика група паломників чисельністю не більше 50 осіб, які повинні носити медичні маски і дотримуватися дистанції. Відстань не менше 1,5 метрів має буде дотримана і між шатрами в наметовому містечку в районі пагорба Арарату. Воду з священного джерела Замзам, розташованого в колодязі під площею Заповідною мечеті в Мецці, будуть давати вірянам тільки в одноразовому посуді.

Раніше саудівська влада оголосила, що через коронавірус хадж цього року відбудеться без участі паломників з-за кордону, в ньому візьмуть участь не більше десяти тисяч осіб. До коронавірусу на хадж приїжджало не менше двох мільйонів паломників.

Зазначається, що Саудівська Аравія, як і раніше, займає перше місце серед арабських країн за кількістю інфікованих коронавірусом.

Comments are closed.