Ігуменя Феофанія, в миру Ольга Мискіна, яка п’ять років керує готелями РПЦ, придбала автомобіль Mercedes-Benz S-класу майже за 10 млн рублів, що складає близько 133 тисяч доларів.

Цю інформацію виявили “Відкриті медіа”.

Феофанія вже 25 років очолює Покровський жіночий монастир на вулиці Таганській у Москві, де знаходяться мощі святої Матрони Московської. Також вона керує православною гімназією.

Влітку 2015 року вона стала керівницею п’ятизіркового готелю “Покровська”, зведеного за програмою готелів для прочан, а від 2018 року керує ще й чотиризірковим “Данилівським” поруч з обійстям патріарха Кирила.

Того ж 2018 року вона отримала з рук президента Путіна орден “За заслуги перед Вітчизною” IV ступеня.

Відданість бренду

Автомобілям німецького бренду ігуменя не змінює майже двадцять років. Відтоді як вона стала настоятелькою Покровського монастиря, в її особистому автопарку змінилося як мінімум чотири Mercedes-Benz, випливає з даних ГИБДД, з якими ознайомилися журналісти.

Щоправда, до 2011 року черниця їздила на порівняно бюджетних моделях – у 2007-2011 роках їй належав Mercedes-Benz B170, а до цього – Mercedes-Benz Е320 2002 року випуску.

2011 року Феофанія придбала свій перший Mercedes представницького класу – Mercedes-Benz S500 4MATIC. Тоді ця модель коштувала близько 5 млн рублів в базовій комплектації (70 тис. доларів).

Від 2016 року, через рік після відкриття готелю “Покровська”, ігуменя оновила машину, купивши S500 4MATIC нового покоління. За даними “Відкритих медіа”, автомобіль обійшовся їй в 9,5 млн рублів (133 тисячі доларів).

Судячи з бази штрафів ГИБДД, Mercedes-Benz Ольги Мискіної кілька разів порушив швидкісний режим. Фото: база порушень ГИБДД

Живе ігуменя Феофанія неподалік від монастиря. Від 2001 року, за даними Росреєстру, в одній з цегляних багатоповерхівок на Таганській вулиці їй належить квартира площею 53,2 кв. м. Квадратний метр в цьому будинку оцінюється приблизно в 300 000 рублей. Виходить, приблизна вартість квартири ігумені – 16 млн рублів.

Представник готелю РПЦ переадресував запитання про автопарк ігумені Феофанії до Покровського монастиря, на запит журналістів до моменту публікації не відповіли.

Comments are closed.