Роскомнадзор зажадав від редакції інтернет-видання “Такі справи” видалити статтю “Жадібність і страсті у Череповецькій єпархії”. 20 липня вимога була задоволена.

У повідомленні, яке надійшло до редакції, говориться, що в матеріалі міститься інформація, поширення якої заборонено в Росії, передає Credo Press.

За заявою Роскомнадзора, у тексті про єпископа Череповецького і Білозерського РПЦ МП Флавіаном (Митрофанова) міститься “інформація про способи, методи розробки, виготовлення і використання наркотичних засобів”. РКН прийшов до висновку, що стаття “містить відомості, спрямовані на формування у цільової аудиторії позитивного образу осіб, які здійснюють виготовлення, розробку і використання наркотичних засобів”.

У статті “Жадібність і страсті у Череповецькій єпархії” видання розповіло про церковну кар’єру архієрея від Саратовської духовної семінарії і служби в Духосошественському кафедральному соборі Саратова до служби в Лондоні у складі Сурозької єпархії РПЦ МП і різкого кар’єрного зльоту 2014 року до архієрея Череповецької єпархії.

Текст докладно описував обставини, що призвели до фактичної відставки єпископа: його конфлікт з місцевими популярними кліриками і людьми з його “саратовської” команди. “Такі справи” опитали знайомих, підлеглих і парафіян єпископа всіх періодів його кар’єри, кореспондент Дмитро Сидоров вивчив сотні коментарів і записів в церковних блогах.

Наркотик кокаїн згадувався у статті, але способів придбання і вживання цієї забороненої речовини в матеріалі описано не було.

Comments are closed.