Полковник ГРУ у відставці і засновник забороненого в Росії “Народного ополчення імені Мініна і Пожарського” Володимир Квачков проголосив новим патріархом Московським і всієї Русі схиігумена Сєргія (Романова).

Слідом за початком духовної війни в Росії він констатував початок мирської війни, армію для цієї війни почнуть набирати у Середньоуральському жіночому монастирі.

Квачков і Сєргій зустрілися в захопленому Сєргієм і його прихильниками Середньоуральському жіночому монастирі, куди Квачков приїхав відзначати пам’ять сім’ї Ніколая II.

Кілька днів тому отець Сєргій благословив Квачкова на захист Росії. “Довгі роки я чув від однодумців, що пора підніматись на звільнення Росії, але без благословення йти на зміну державного устрою не можна, – заявив полковник. – Тепер ця перепона усунута”.

Своєю чергою Квачков оголосив Сєргія народним патріархом Московським і всієї Русі. Він порівняв Сєргія з патріархом Гермогеном, духовним лідером визвольної боротьби російського народу в період Смутного часу, передає видання Guildhall.

“Багато офіцерів, прапорщиків, мічманів, сержантів, солдатів, матросів, генералів і адміралів розуміють: Росія підійшла до краю прірви. Ми підійшли до точки: або Росії бути великою православною державою, або їй не бути взагалі”, – сказав Квачков.

Він додав: слідом за оголошеною Сєргієм духовною війною в Росію прийшла війна мирська. Армію для цієї війни почнуть набирати у Середньоуральському жіночому монастирі.

Зазначається, що Квачков звинувачувався у замаху на екс-главу державної енергетичної монополії “Єдині Енергетичні Системи Росії” Анатолія Чубайса.

Також Квачков відсидів термін за організацію збройного заколоту в Росії.

У своєму відеозверненні називає себе православним монархістом. 2005 року невдало балотувався в депутати Держдуми, його виборчою кампанією керував ліберальний політтехнолог Станіслав Бєлковський.

Comments are closed.