Телеведуча і екс-кандидат в президенти РФ Ксенія Собчак випустила 20 липня фільм “Монастир особливого призначення” про опального схиігумена Сергія (Романова) і Середньоуральський жіночий монастир.

Як повідомляє Znak.com, на початку фільму Ксенія Собчак обіцяє розповісти про насильство над дітьми в монастирі, ідеї о. Сергія про чипування і про те, хто стоїть за схимником.

Фільм триває трохи більше двох годин. У другій його частині Ксенія Собчак розповідає про прессекретаря Середньоуральського жіночого монастиря Всеволода Могучева. У минулому він був членом руху “Наші”, який створив екс-помічник президент Росії Владислав Сурков з колишніх скінхедів та футбольних фанатів.

Схиігумен Сергій Романов і Владислав Сурков (справа)

“В уральській медіаспільноті давно подейкували, що проєкт “Распутін 2.0” – це проєкт, до якого може бути причетний Сурков. Владислав Юрійович – відомий постмодерніст, він любить такі літературні омажі. І через колишнього “нашиста” Могучева він міг би втілювати в життя одну зі своїх містифікацій”, – каже Собчак.

У фільмі вона також стверджує, що тексти проповідей схиігумена Сергія, які він зачитує для YouTube-каналу, теж пише Могучев.

Велика частина фільму присвячена насильству над вихованцями в монастирі. Головним героєм є Христина Самушкіна, у фільмі присутні й інші колишні вихованці.

Частина фільму присвячена нападу на знімальну групу Собчак у монастирі під час роботи над стрічкою. Приблизно місяць тому телеведуча опублікувала відеозапис бійки, на якому видно, що представники обителі дійсно застосовували силу до знімальної групи.

У ролику послушниці повторюють, що журналісти прийшли “не з миром в наш дім”, а перелізли через паркан. Одна з черниць схопила Собчак за кофту, журналістка впала, режисера Сергія Ерженкова повалили на землю і відібрали у нього відеокамеру. Після інциденту Собчак зажадала у Слідчого комітету порушити кримінальну справу за фактом бійки.

Comments are closed.