У Москві, слідом за храмом збройних сил, почали будувати головний храм російських олімпійців. У соцмережах вже активно коментують новину.

Ось що пише російський соціолог та опозиціонер Ігор Ейдман у Facebook:

“Маразм міцнішає. Молитися в цьому храмі, напевно, будуть на ікони із зображенням фігуристки Ірини Родніної з немовлям Євгеном Плющенком на руках; хокеїста Владислава Третяка, розп’ятого на створі воріт канадськими професіоналами; співробітників Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА), що горять у пеклі. Ну а в центрі іконостасу буде зображення Володимира Путіна, який передає ексміністру спорту Віталію Мутку на горі Сочай скрижалі з рецептом допінгового “коктейлю Родченкова”. Страшно навіть уявити, чим будуть причащати в подібному храмі. Невже за звичкою підмінять вино чистою від допінгу сечею, а замість хліба в хід піде мельдоній?”

  • РПЦ почала будівництво головного храму російських олімпійців”. Церква будується в віддаленому Північному Бутові, в рамках програми патріархії з будівництва 200 храмів крокової доступності.
  • Навколо храму буде побудований спортивний майданчик, а до нього буде прибудований басейн, паломницький центр, квиткові каси та інші соціальні об’єкти, цитує агентство куратора програми, колишнього заступника мера Москви Володимира Ресіна.
  • Загальна вартість будівництва складе 2 мільярди рублів.

Comments are closed.