Колишній схиігумен Сергій заявив, що Середньоуральський жіночий монастир, звідки його просить піти Єкатеринбурзька єпархія, не є власністю РПЦ, передає Znak.com.

“Земля під монастирем перебуває в оренді і не є власністю Єкатеринбурзької єпархії. Єкатеринбурзька єпархія ні копійки не дала на будівництво церков і будівель в монастирі, вони будувалися на пожертвування і оформлялися на тих, хто вкладав гроші. Немає жодного будинку, який належав би Єкатеринбурзькій єпархії. Всі документи на будівлі перебувають у приватних осіб”, – сказав Сергій у відеозаписі, розміщеному в акаунті свого прессекретаря Всеволода Могучева на YouTube.

Схиігумен РПЦ Сергій Романов. Фото: Яромир Романов / Znak.com

Сергій заявив, що ігуменю Варвару Кригіну, яку єпархія називає законною настоятелькою обителі, вважають Іудою. “Вона заявила, що у неї немає нічого – ні віри, ні хреста. Управляти монастирем вона не може”, – сказав Сергій.

Він також заявив, що в разі спроби захоплення монастиря буде оголошена бойова тривога під назвою “Небесний град”.

Раніше патріарх Московський і всієї Русі Кирило затвердив рішення єпархіального суду про позбавлення Сергія священицького сану за порушення священицької присяги, чернечих обітниць, ряду Апостольських правил та правил Вселенських Соборів.

Причиною стали ролики з проповідями Сергія, опубліковані на YouTube, в яких він заявив про створення “електронного концтабору Сатани”, проклинав керівництво РПЦ за закриття храмів в період пандемії і виступав проти перших осіб держави, зокрема, погрожував Путіну розправою.

Comments are closed.