YouTube заблокував аккаунт російського телеканалу “Царьград”, який належить православному олігарху Костянтину Малофєєву, без можливості відновлення.

Про це повідомляється у Telegram-каналі видання Медуза.

Зазначається, що керівництво каналу планує звернутися до суду через блокування.

За словами головного редактора “Царьграда” Дар’ї Токарєвої, редакція не отримувала від YouTube жодних попереджень.

“Більш того, адміністрація сервісу і зараз не пояснює причини блокування. З нами просто не виходять на зв’язок, тому конфлікт ми плануємо вирішувати в суді”, – заявила вона.

Телеканал Малофєєва “Царгород”, який входить до однойменного холдингу, позиціонує себе як “перший російський консервативний інформаційно-аналітичний”, хоча в дійсності передачі найчастіше присвячені оскаженілій критиці Заходу і так званих “русофобів”, йдеться у спільній публікації російських видань “Лента.ру” і “Секрет Фірми”.

При цьому телеканал славиться не аналітичними програмами, а одіозними витівками. Найяскравіші з них – публікація рейтингу “Топ-100 русофобів”, списку “найзатятіших ненависників Росії за версією експертів і читачів”. І відкритої неприязню до гомосексуалів. Все це, за словами співробітників каналу, якимось чином направлено на захист традиційних цінностей в Росії.

На YouTube канал публікував відеоролики під рубрикою “Свята правда”, в яких отець Андрій Ткачов міркує про те, як у американців “COVID-19 замість Бога” і як росіянам пощастило, що расизм їм не загрожує, оскільки , “на щастя, у нас є чорношкірий святий”.

Про християнське спрямування ресурсу, крім висловів батюшок, нагадує хіба що рубрика під назвою “Святий дня”.

Comments are closed.