У Санкт-Петербурзі (Росія) на параді на честь Військово-морського флоту, який відбувся 26 липня, виставили труну з останками адмірала Російської імперії Федора Ушакова. Щоб поцілувати їх, вишикувалася ціла черга курсантів і військових.

Відповідні фото оприлюднив на своєму Telegram-каналі український журналіст Ігор Соловей, передає Обозреватель.

“Росією нишпорить банда маніяків-некрофілів: відкопали труп адмірала Ушакова, прокотили його з вітерцем на човні по Неві, а потім поставили курсантів у чергу цілувати напівзгнилий череп. Ім’я цієї банди – керівництво російського Міністерства оборони, ВМФ і РПЦ, влаштувало ганебну групповуху з останками адмірала Ушакова “, – написав Соловей.

Тим часом в російських ЗМІ демонстрацію труни з мощами Ушакова, якого РПЦ 2001 року зарахувала до лику святих, описали як невід’ємну частину торжества.

Мощі генерала Ушкакова. Фото: Фонтанка

“Дебютантом головного військово-морського параду стануть мощі святого праведного воїна Феодора Ушакова – в миру великий Федір Федорович Ушаков. Привезену напередодні з Мордовії раку встановили на Сенатській площі”, – наголошується в статті видання “Фонтанка”.

Крім того, як повідомили у пресслужбі Західного військового округу РФ, перед установкою біля трибуни, з якої виступав президент Росії Володимир Путін, труна з останками Ушакова на спеціальному катері обійшла усі кораблі-учасники параду.

Comments are closed.