Вселенський Патріарх Варфоломій подякував телефоном президенту Туреччини Тайіпу Ердогану за реставрацію православного монастиря Панагія Зуміла.

Про це повідомляє 29 липня РИА Новости з посиланням на адміністрацію турецького лідера, передає Credo Press.

Напередодні Ердоган заявив, що його країна захищає об’єкти культурної спадщини християнства, навівши як приклад реставрацію одного з найдавніших у світі православних монастирів Панагія Зуміла в провінції Трабзон на північному сході Туреччини.

“Варфоломій зателефонував нашому президентові, подякував йому за відкриття монастиря Зуміла після реставраційних робіт і висловив задоволення їхньою підтримкою з боку президента. Варфоломій також привітав турецький народ і ісламський світ з прийдешнім святом Курбан-байрам”, – йдеться у повідомленні адміністрації Ердогана.

Як раніше повідомила Константинопольська патріархія, патріарша літургія в день Успіння Богородиці 15 серпня в монастирі Панагія Зуміла цього року не відбудеться через заборону турецької влади в зв’язку з пандемією коронавірусу.

Панагія Зуміла – недіючий православний монастир Константинопольської Церкви, зведений в кінці IV – початку V століття, розташований на території провінції Трабзон на північному сході Туреччини. Він є одним з найстаріших у світі і претендує на внесення до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Comments are closed.