У неділю, 2 серпня, в Саудівській Аравії завершився щорічний Хадж (паломництво), який тривав 6 днів.

Цього року через коронавірус у Мекку до святинь допустили лише тисячу мусульман. Про це повідомляє Бабель з посиланням на Arab News.

Цього року у паломництві взяли участь лише близько 10 тисяч мусульман, хоча зазвичай кількість паломників становить не менш 2,5 мільйона людей зі 180 країн. Згідно із квотами, близько 70% паломників цього року є іноземцями, які проживають у Саудівській Аравії. Решта — громадяни королівства.

Під час Хаджу Велику мечеть стерилізували 10 разів на день. Представники сфери охорони здоровʼя заявляли, що за станом здоровʼя паломників стежили від моменту, коли вони залишали своє житло, до того часу, поки не повертались наприкінці дня. У кожного паломника було певне місце в автобусі, а в кожному житловому комплексі був медичний пункт.

  • Хадж — це головний ритуал всіх мусульман світу, паломництво до Мекки, де народився пророк Мухаммед. Хадж здійснюється на початку 12-го місяця мусульманського місячного календаря. За Кораном, здійснити Хадж повинен кожен повнолітній мусульманин бодай раз у житті, якщо йому дозволяють здоровʼя та фінансові можливості.

Comments are closed.