Затримані в Білорусі бойовики російської приватної військової компанії Вагнера заявляють, що приїхали в країну, щоб звідти нібито вилетіти до Туреччини на відпочинок і огляд Собору Святої Софії.

Про це заявив глава Слідчого комітету (СК) Білорусії Іван Носкевич, повідомляє mind.ua з посиланням на БелТРК.

За словами Носкевича, затримані дають суперечливі свідчення, зокрема, про кінцеву точку їх подорожі: “Про те, що група нібито мала намір вилетіти з Мінська в Стамбул, кажуть менше половини людей, решта вказують зовсім інші точки остаточного візиту в інші країни”.

“Що стосується тих, які нібито летіли до Туреччини, у них точно так само різні цілі потрапляння в цю країну. Хтось летів засмагати, хтось відпочивати, хтось охороняти якісь об’єкти, а хтось оглянути Собор Святої Софії”, – розповів Носкевич.

Глава СК Білорусії розповів, що виліт до Туреччини – це заздалегідь сплановане алібі. Вони спочатку заселилися в мінський готель “IBB”, де заздалегідь забронювали номери, а при виселенні бойовики сповістили співробітників готелю, що їдуть в аеропорт. Насправді вони переїхали в санаторій “Білорусочка”, де в результаті їх затримали.

  • 29 липня в Білорусі ​​були затримані 33 громадянина Росії – члени ПВК “Вагнера”. Правоохоронні органи Білорусі також повідомили, що на території країни знаходяться ще 170 російських найманців, які прибули для дестабілізації ситуації у період виборчої кампанії.
  • Прокуратура Білорусі обрала для затриманих запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.
  • Практично усі затримані мають серйозне бойове минул, зокрема, вони воювали на сході України.

Comments are closed.