Мило Джуканович буде працювати над створенням Чорногорської церкви до останнього подиху.

Про це лідер балканської держави заявив в інтерв’ю “TV Prva”, передає Духовний фронт України.

Президент зазначив, що за протестами вірян Сербської Православної Церкви проти закону “Про свободу віросповідання” стоять античорногорські сили, які прагнуть зміни влади в державі і використовують СПЦ як “останній козир”.

Джуканович наголосив на парадоксальності ситуації, оскільки Сербська Церква стала на “захист” святинь Чорногорії від Чорногорії, яка їх збудувала.

Президент наголосив, що СПЦ відмовилась вирішувати спірні питання в суді Чорногорії, відтак він пропонує розглянути спір інакше. “Якщо ви не довіряєте судам в Чорногорії, припускаю, що суд у Стразбурзі ви вважаєте більш неупередженим”, – прокоментував Джуканович і додав, що відмова СПЦ від судових проваджень є доказом її невпевненості у власній аргументації.

Можна спрогнозувати, що заява лідера Чорногорії спричинить шквал критики російських, окремих сербських та інших проросійських інформаційних ресурсів, які в один голос волатимуть про “катастрофічний” досвід України та Порошенка зі створення Православної Церкви України, про “гоніння на Церкву” і “розпалювання релігійної війни”.

Comments are closed.