Архієпископ БПЦ Артемій у Покровському соборі в Гродно заявив, що у Білорусі відбувається беззаконня, і закликав владу і силовиків зупинитися.

Відео промови архієпископа опублікував Telegram-канал NEXTA.

Архієпископ Гродненський і Волковиський впевнений, що Церква має бути не прислужницею держави, а світильником і незалежним голосом християнських людей.

“Політики всіх країн завжди будуть намагатися підім’яти під себе церкву, щоб церква відповідала на запити можновладців в усі часи і в усіх країнах. А церква повинна бути незалежним голосом християнських людей”, – наголосив владика Артемій.

“Ми не говоримо, яка там політика, який політик, яка влада [має бути]. Ми говоримо, що відбувається беззаконня. Наші люди перетворилися на звірів і роздирають своїх же братів. До нас, священників, приходять, розповідають зі сльозами на очах: “Що з моєю донькою роблять?”, – сказав архієпископ.

Він також розповів, як до церкви приходять люди похилого віку і розповідають, що вони просто сиділи на лавці, а їх побили, принизили. Вони життя віддавали за нашу багатостраждальну батьківщину. І таких прикладів безліч.

“Тому у цьому посланні ми говоримо: зупиніться! Ви чините не по Євангелію. Ви підняли руку на Христа, і вам не буде прощення. І справа ваша ніколи не вистоїть”, – наголосив архієпископ Артемій.

Comments are closed.