Митрополит Єкатеринбурзький і Верхотурський РПЦ МП Кирило Наконечний відлучив від церкви усіх кліриків, що залишилися після 3 липня у Середньоуральскому монастирі і співслужили о. Сергію Романову, якого Московський Патріархат вважає позбавленим сану.

Про це повідомляє Credo Press з посиланням на РІА “Новини”.

“Минуло достатньо часу, щоб кожному визначитися, що для нього важливіше: Христова Церква або чарівність особистості колишнього схиігумена Сергія. Тому …я зобов’язаний довести до відома нашого благочестивого кліру і побожних мирян, що ті, хто брав участь у будь-яких священнодійствах, що здійснюються або схимонахом Сергієм (Романовим) або священнослужителями, які приєдналися до нього і перебувають у забороні, приступали до таїнств сповіді і причастя – вільно або мимоволі, свідомо чи по наївності, але вчинили зраду Христової Церкви, осквернив себе участю в розколі і більш не можуть бути допущені до будь-яких таїнств і обрядів без попереднього повернення в лоно Церкви через відкрите відкидання колишньої своєї омани”, – йдеться у посланні митрополита Кирила, опублікованому на сайті єпархії.

Єрарх пропонує тим, хто брав участь в богослужіннях отця Сергія, подати письмове прохання з обіцянкою більше не спілкуватися зі схимонахом і його прихильниками.

“Тих же, хто, маючи спілкування з розкольниками, захоче без звернення і покаяння брати участь в благодатного життя Христової Церкви, таких пресвітерів належить не допускати до спілкування, що не давати їм жодних таїнств, не згадувати на проскомидії, а якщо такі преставилися – не робити відспівування і заупокійне поминання, як ворогів Христа і його Церкви”, – наголосив митрополит.

Comments are closed.