Нідерландські монахині-католички ведуть свій акаунт у TikTok, який уже зібрав понад 200 тисяч підписників. Профіль назвали NunTok.

Про це повідомляє сайт Духовна велич Львова.

Головною натхненницею вірусних відео є сестра Ханна − одна з п’ятьох монахинь монастиря кармеліток у селі Вогелензанг. Вона приєдналася до монастиря чотири з половиною роки тому.

Спочатку Ханна створила профіль як жарт: вона побачила профіль дівчини, яка показувала свою колекцію одягу, і вирішила жартома створити відео про «моду в монастирі», в якому монахині носять однаковий одяг щодня. Ролик швидко набрав 65 тисяч лайків.

Монахині у Tik-Tok

Монахині у Нідерландах вирішили вивести монастир «у нове тисячоліття» і створили сторінку у Tik-Tok

Опубліковано hromadske.ua Пʼятниця, 14 серпня 2020 р.

Відтоді сестри почали знімати кілька відео на тиждень, використовуючи тренди та популярні аудіо на платформі, щоб створити свою «монастирську» версію. Найчастіше у відео з’являється Ханна та кандидатка Санна, також у зйомках беруть участь інші монахині та навіть їхні домашні тварини.

Монахині використовують свій профіль у TikTok не лише для розваг, а й для просвітництва, часто відповідаючи на цікаві запитання користувачів.

«Ми хочемо показати людям, що ми все ще існуємо, і монахині такі ж нормальні люди, як інші. Як правило, якщо ви бачите сестру на вулиці, то навряд чи підійдете до неї, але в TikTok монахині більш відкриті. У нас відчинені двері, і користувачі можуть запитати про що завгодно», − розповідає с. Ханна.

Сестри  кажуть, що через TikTok отримали кілька запитів від дівчат, які теж хочуть стати монахинями.

Comments are closed.