У Чорногорії прихильники Сербського Патріархату влаштували антиурядовий мітинг проти закону про свободу віросповідання і політики чільного президента Чорногорії Міло Джукановича.

Ресурси РПЦвУ (УПЦ МП) назвали це дійство “хресним ходом”, хоча на відео не видно жодної ікони, а лише запалені фаєри і сербський прапор.

Відповідне відео опублікував телеграм-канал “Новости из Сербии“, передає Духовний фронт України.

Зазначається, що дійство, яке більше було схоже на мітинг футбольних фанатів, пройшло у місті Будві 15 серпня.

Люди на своїх плавзасобах вирушили зі Старого міста до острова Святого Стефана, де після прибуття учасники запалили фаєри і скандували: “Не віддамо святині!”.

Також учасники акції називали президента Чорногорії Міло Джукановича “злодієм”.

Це вже не вперше, коли на так званих “хресних ходах” лунають політичні лозунги і демонструються прапори Сербії. У таких акціях брали участь і служителі Російської Православної Уеркви в Україні, зокрема її очільник Онуфрій.

Таким чином, пропагандистські проросійські ресурси вкотре називають чорне – білим, а біле – чорним. Антиурядові мітинги у Чорногорії вони називають “хресними ходами”, хоча учасники вигукували політичні гасла та носили прапори сусідньої країни.

У той час як протистояння в Білорусі російські ресурси назвали гріховними і неугодними Богу. Білоруська філія РПЦ навіть закликала утриматись від “барикад і мітингів” і “припинити народне протистояння”.

Comments are closed.