В Одесі митрополит Російської Православної Церкви За кордоном (РПЦЗ) Агафангел домігся демонтажу невеличкої кав’ярні поруч із храмово-адміністративним комплексом. Про це повідомляє CredoPress.

Кажуть,  первоієрарху РПЦЗ не подобалося, що в закладі більше відвідувачів і краща кава, ніж в трапезній храмового комплексу.

Храм РПЦЗ в Одесі

Як зазначається, кав’ярня з’явилася навесні і користувалася великою популярністю серед місцевих жителів.

“Власники кав’ярні полагодили гойдалки, поставили лавки, завезли в пісочницю пісок, словом робили все для залучення потенційних клієнтів”, – зазначають місцевий сайт Спостерігач.

Зауважимо, що видання вважає митрополита Агафангела одруженим і стверджує, що конфлікт з власниками кав’ярні спровокувала його дружина, яка “публічно заявляла, що кав’ярню треба прибрати, бо вони тут займаються незаконним продажем алкоголю, збирають навколо себе алкашів”. Ймовірно, під “дружиною” видання має на увазі секретаря митрополита черницю Рафаїлу.

За клопотанням митрополита РПЦЗ (А) керівництво міста розірвало договір оренди з власниками кав’ярні та демонтувало будку, “незважаючи на те, що  власники кав’ярні зібрали кілька сотень підписів на свою підтримку”.

Comments are closed.