Польща надасть фінансову підтримку містам, яким відмовила у фінансуванні проєктів Єрокомісія  через “недружні” до ЛГБТ резолюції. Про це заявив міністр юстиції Польщі Збігнєв Зьобро, повідомляє Mind.ua.

“Ми підтримаємо кожну ромаду, яка займає позицію на захист прав сім’ї, на противагу ідеології ЛГБТ+ та гендеру, яку просуває Єврокомісія. Це суперечить польській культурі, традиціям та польському законодавству. Водночас, ми підтримаємо справи, важливі для мешканців громади”, – заявив Збігнєв Зьобро.

Тухув, одне з міст, чиї заявки відхилили, отримає 250 тис. злотих. Їх планують витратити на потреби місцевих пожежних бригад. Через проєкт Єврокомісії місто могло б отримати близько 80 тис. злотих.

Міністр юстиції Польщі Збіґнєв Зьобро

“Я звернуся до прем’єра Моравєцького з пропозицією створити постійний механізм підтримки для громад, які, як випливає з заяв єврокомісарки Даллі, зазнаватимуть тиску через свою дружню до сім’ї політику. Такі громади повинні знати, що польська держава – на їхньому боці”, – додав міністр юстиції.

Кошти, які передали Тухуву, виділені з Фонду справдливості.  Насправді  цей фонд фінансує допомогу людям, які стали жертвами злочинів, але в останні роки нерідко на інші потреби, зокрема, на користь організацій, близьких до Церкви.

Нагадаємо, скандал довкола відхилення заявок від польських міст стався у липні. Йдеться про фінансування у рамках проєкту “Партнерство міст, загальний бюджет якого складає понад 2,3 млн євро.

Єврокомісар з питань рівності Хелена Даллі оголосила, що Єврокомісія відхилила 6 заявок від польських міст, які раніше приймали резолюції про “зони, вільні від ЛГБТ” чи “права сім’ї” та пояснила рішення тим, що країни-члени і їхні органи влади повинні поважати фундаментальні європейські цінності та права.

Нагадаємо, що заступник міністра держактивів та представник правлячої партії “Право і справедливість” Януш Ковальський запропонував оголосити “зоною, вільною від ЛГБТ” всю територію країни.

Comments are closed.