Очільник Єкатеринбурзької єпархії РПЦ митрополит Кирило (Наконечний) ухвалив рішення перевести в інші монастирі всіх монахинь, послушниць і священників Середньоуральського жіночого монастиря, захопленого бунтівним схиігуменом Сергієм Романовим.

Про це інформує Ахілла з посиланням на “РІА Новості” та пресслужбу Єкатеринбурзької єпархії.

У єпархії таке рішення пояснюють необхідністю звільнити насельників від “згубного впливу схимонаха Сєргія, який отруює душі розколом”.

Митрополит Кирило закликає всіх повернутись до монашого подвигу там, де дійсно протікає монастирське життя.

Як саме в РПЦ збираються перевести насельників до інших обителей, поки невідомо. Видання висловоює сумніви щодо добровільного переходу насельників з Середньоуральського монастиря, які досі лишаються поряд із забороненим у служінні схиігуменом Сергієм.

Водночас сам Романов, дізнавшись про рішення єпархії, через свого піарника Всеволода Могучева оголосив “бойову тривогу”:

“Бойова тривога!

Оголошуємо всім, що сьогодні вийшов указ єретика, екуменіста і сатаніста Кирила Наконечного, який тимчасово представляє Єкатеринбурзьку митрополію, про розгін Середньоуральского жіночого монастиря на честь ікони Божої Матері “Спорительниця хлібів”.

Заявляємо, що розігнати монастир можна тільки насильницькими, каральними методами.

Настав час захищати православні святині від наруги сатаністами, екуменістами, єретиками – всім православним, хто знає наш монастир і чує наш голос, приїжджайте і вставайте на захист монастиря.

Все на хресний хід! Починаючи з сьогоднішнього дня”.

Comments are closed.