Пастор церкви у Бейруті розповів, що Святий Дух спонукав його практично вигнати всіх служителів додому і скасувати служіння перед вибухом, в зоні ураження якого була будівля церкви.

Пастор Саїд Діб з церкви Life Center в Бейруті (Ліван) розповів, що 4 серпня в день жахливого вибуху, який забрав життя понад 200 осіб, його охопило дивне почуття – суміш тривоги, гніву і печалі, яке вразило його до глибини душі. В інтерв’ю журналістам CBN NEWS пастор Саїд сказав, що скільки б він не молився, не міг позбутися жахливого відчуття, що має статися щось погане, повідомляє invictory.com.

“Не знаю, чому я був таким, але сказав всім: “Ідіть додому, йдіть додому, просто закрийте церкву”, – пояснив пастор Діб. – А люди говорили: “Як же так? Ми пройшли довгий шлях, у нас є зобов’язання, у нас тут заплановані зустрічі”. Я відповів, що не знаю чому, але, будь ласка, всі йдіть додому і повертайтеся в неділю, а це було у вівторок удень”, – сказав він.

Так пастор Діб раптово відправив додому весь штат церкви з 34 осіб і скасував всі дитячі уроки Біблії, відчуваючи, що ось-ось станеться щось жахливе.

“Це було так, як якщо б Святий Дух сказав: “Ідіть! Ідіть! Вперед! Вперед!” Отже, я велів всім вимкнути комп’ютери і йти додому, я примушував їх, і вони сказали: “Ми ж готуємо їжу для біженців і для бідних!”. А я сказав: “Сьогодні скасуйте все, приберіть в холодильник”.

“Напевно, вони думали, що я збожеволів, але вони не знали, і я тоді не знав, що це було спонуканням Святого Духа”, – додав пастор.

Life Centre Church у Бейруті перебуває всього за півтора кілометри від епіцентру вибуху. Пізніше, після того, коли сталася катастрофа і корабель, наповнений аміачною селітрою, злетів у повітря, після того, як стихли пожежі, пастор Саїд повернувся до будівлі церкви і виявив, що вибух вибив вікна і двері, частково зруйнував внутрішні комунікації і напевно забрав би життя тих, хто залишився у будівлі.

Всього у результаті трагедії в Бейруті загинуло понад 200 осіб, тисячі отримали поранення, а десятки тисяч залишилися без даху над головою. Але пастор Діб зазначив, що зараз він бачить, як Церква в Бейруті об’єднується більше, ніж будь-коли раніше.

“Потреба навколо нас величезна, тому люди стали приїжджати з усього Лівану, щоб допомогти відновити наше місто, а ми почали готувати їм їжу і роздавати напої. І я вдячний Богу за Тіло Христове: люди з різних кінців світу звертаються із запитанням, чим вони можуть допомогти. Вперше в моєму житті я відчуваю, що Тіло Христове об’єдналося, щоб допомогти Лівану і Бейруту”, – сказав пастор Саїд Діб.

Comments are closed.