Священнослужителям БПЦ МП нагадали, що вони не мають права брати участь в політичному житті суспільства.

Про це йдеться в опублікованому 21 серпня роз’ясненні синодального відділу БПЦ МП із взаємин Церкви і суспільства,  повідомляє CredoPress, цитуючи Інтерфакс.

У документі наголошується, що Православна Церква “вважає непритаманним для її місії заклик до участі або неучасті в політичних акціях”. Вона рішуче засуджує всі види насильства, розпалювання ненависті і нетерпимості  на будь-чию адресу – чи то лікарів, міліції, педагогів, представників влади або ж будь-яких інших соціальних груп.

Керівництво БПЦ МП висловлює сподівання на проведення розслідування компетентними органами всіх “кричущих випадків прояву жорстокості”.

“Що ж стосується участі в суспільному житті і питань власного волевиявлення, ми просимо кожну людину бути розсудливою, щоб наші віра, надія на Бога і церковна символіка не були використані будь-ким як інструмент в справі досягнення політичних або інших земних цілей, далеких від високих духовно-моральних ідеалів, які проповідує нам Спаситель світу Ісус Христос і Його Свята Церква “, – йдеться в заяві.

“Бережіть себе і тих, хто Вам дорогий, не піддавайтеся на провокації, лукаві заклики і обіцянки, але у всякому ділі чиніть, керуючись євангельським моральним законом і законодавством Республіки Білорусь”, – підсумовують автори документа.

Comments are closed.