Ієрархи Католицької, Православної та Англіканської Церков Австралії протестують проти замовлення урядом цієї країни 25 млн доз британської вакцини від коронавірусу.

Про це повідомляє Credo.

На думку єпископів, виробники порушують етичні норми, оскільки використовують у вакцині  людські клітини, отримані внаслідок абортів. Єпископи закликали прем’єр-міністра Австралії переглянути цю угоду.

“Ми не проти щеплень від коронавірусу, але вважаємо використання клітин, отриманих внаслідок абортів, глибоко неморальним”, – написано в листі.

Ієрархи закликали вірних своїх Церков відмовитися від щеплень, навіть якщо не буде альтернативи, повідомляє Vatican News.

Уряд Австралії не поділяє цієї позиції і запевняє, що спосіб виробництва нової вакцини не викликає жодних “етичних застережень”.  Останні дослідження свідчать, що вакцина зміцнює імунну систему для боротьби з вірусом і не дає серйозних побічних ефектів. Аналізи показали, що в людей, яким зробили щеплення, утворилися антитіла і лейкоцити, що означає правильну реакцію організму.

Міністр охорони здоров’я Австралії також не погоджується з аргументами представників Церков. На його думку, використання клітин, отриманих у результаті абортів, — “це звичайна практика у світовій медицині”.

Таку позицію підтримує і відомий імунолог, нобелівський лауреат Пітер Догерт. “Цей метод розроблений кілька десятків років тому й використовується в усьому світі. Так готують вакцину проти краснухи, гепатиту А та сказу”, — сказав він.

Comments are closed.