Митрополит Білгородський і Старооскольський РПЦ  Іоанн (Попов) заразився коронавірусом. Він відомий тим, що в розпал пандемії не закривав храми, а наказував вірним відганяти  вірус церковними дзвонами.

Про це повідомляє CredoPress.

Пресслужба Білгородської митрополії РПЦ опублікувала повідомлення: “У зв’язку з хворобою Глави Білгородської митрополії, Високопреосвященного Іоанна, митрополита Білгородського і Старооскольського всі богослужіння і публічні заходи найближчих двох тижнів переносяться на середину вересня. Просимо молитися за нашого архіпастиря”.

Телеграм-канал “Церквач” нагадує, що Білгородська область була одним з кількох регіонів РФ, де в розпал епідемії навесні цього року не закривали храми.

За вказівкою митрополита Іоанна  було запроваджено практику для боротьби з епідемією по п’ять разів на день дзвонити у дзвони всіх храмів.

“Численні досліди довели: дзвін знищує всі хвороботворні мікроби, знешкоджує віруси – це доведено доктором біологічних наук, академіком Шипуновим. Недарма в усі часи на Русі дзвонили в дзвони, зауважуючи цілющий ефект”, – пояснював це рішення митрополит.

Іоанн очолює синодальний Місіонерський відділ Московського патріархату.

Comments are closed.