В Росії випускають спеціальні надувні храми, які можна десантувати з літака, – з усім церковним начинням.  Це свідчить, що в РФ продовжується злиття армії та Церкви в “єдиному скрепному угарі”, повідомляє кореспондент АрміяІнформ.

Уже стали звичними освячення російськими священниками балістичних ракет та іншого озброєння. РПЦ у своєму намаганні контролювати всі сфери життєдіяльності зайшла настільки далеко, що готова супроводжувати навіть російських десантників під час виконання завдань. Для цього вже створені спеціальні надувні храми, які десантуються з літака. Ще в 2012 році були проведені навчання з розгортання такого “острівця духовності”.

Як зазначається, мобільна церква  – це  великий надувний намет на спеціальній парашутній платформі П-7, яка використовується для військової техніки й вантажів. До намету додається церковне начиння, зокрема вівтар, ікони та інші предмети, необхідні для відправлення богослужінь. Усе начиння загорнуте в поролон, щоб нічого не розбилося під час десантування. Ікони в храмі ВДВ також відповідають специфіці ситуації: вони виготовлені на банерній тканині. Подібний мобільний храм  розгортають за 5-7 хвилин. “Не здивуюсь, якщо незабаром з’являться нормативи з розгортання “летючого храму”, – зазначає автор.

На сайті зазначають, що для того, аби попи РПЦ не дуже виділялися на полі бою (певно, коли розповідатимуть про заповідь “Не вбивай!”) нещодавно в підмосковній Кубинці представили нову польову форму для священнослужителів. Разом із попівським одностроєм на оглядини виставили й церковне знаряддя в стилі “мілітарі”: від тривожної валізи з іконами до свічок зеленого кольору. А як же по-іншому має відбуватися в “скрепній” країні. Кожен постріл “русских витязей”, які несуть на своїх штиках “руский мир”, має бути освячений російським духовенством.

Слід зазначити, що камуфльовані ряси російських попів викликали досить бурхливу реакцію користувачів соцмереж.

Comments are closed.