У Мінську 3 вересня відбулася спільна молитва католицьких священників міста за Білорусь і за повернення на батьківщину глави католицької церкви Тадеуша Кондрусевича. Під час молитви зачитали слово архієпископа, яке він надіслав із вигнання.

Про це повідомляє білоруське видання TUT.BY

Кондрусевич сердечно привітав усіх, хто зібрався на молитву стосовно вирішення суспільно-політичної кризи в країні і його якнайшвидшого повернення на батьківщину.

Він зазначив, що сьогодні всі, і священнослужителі, і світські віряни, і суспільство в цілому вимагають змін.

“Стояча вода псується і непридатна до використання. Разом з тим проточна вода є здоровою. Латинський вираз ясно говорить: Qui non progredit, regredit – “Хто не йде вперед, повертається назад”. Ми покликані розвиватися, це означає вдосконалюватися в своєму духовному й суспільному житті. Бог створив світ хорошим, але наказав людям його вдосконалювати, що має відбуватися у всіх сферах нашого життя”, – сказав Кондрусевич.

За словами Кондрусевича, країна вперше в своїй історії опинилася в такій складній ситуації. Їй необхідно вирішити не тільки політичні, економічні та суспільні проблеми, а й духовні.

Тадеуш Кондрусевич не зміг в’їхати до Білорусі 31 серпня, після декількох годин очікування на кордоні йому довелося повернутися до Польщі.

Comments are closed.