Ізраїльські археологи виявили в Єрусалимі, набір добре збережених капітелей колон, які, як вважається, були частиною особняка в період Першого Храму.

Про це повідомляє СBN News.

“Це дуже цікаве відкриття. Це перше відкриття в зменшеному масштабі моделей гігантських протоеолійскіх капітелей, подібних до тих, які були виявлені в царствах Іудеї і Ізраїлю, де вони були вбудовані над воротами царського палацу”, – сказав Яаков Білліг, представник Управління старовини Ізраїлю.

За його словами, рівень якості виготовлення цих капітелей є найкращим на сьогоднішній день, а ступінь збереження предметів – дуже рідкісний.

За інформацією ЗМІ, кам’яні артефакти, знайдені під час розкопок, спочатку були створені з вапняку. На капітелях кожної колони зображено древній символ, висхідний до біблійних царств Ізраїлю та Іудеї.

Той же древній символ можна знайти на сучасній ізраїльській монеті в п’ять шекелів.

Дослідники вважають, що стародавній маєток було побудовано в період правління царів Єзекії й Йосипа, після завоювання Єрусалиму Ассирією в 701 році до нашої ери.

Попри відмінний стан деяких частин колон, інша частина будівлі зруйнована.

Білліг вважає, що це археологічне відкриття дає уявлення про те, яким був Єрусалим після того, як Ассирія взяла в облогу місто.

Comments are closed.