Відповідно до нового звіту правозахисної організації Bitter Winter комуністичний уряд Китаю розширив свою заборону на християнські поховальні обряди.

Про це повідомляє видання Сhristianheadlines.com.

Влада країни використовує закони, що забороняють релігійну діяльність за межами церков, зокрема, християнські похорони, в провінції Хенань, Хубей і Чжецзян, а також в провінції Ляонін.

Комітет з етнічних і релігійних питань міста Даньдун видав наказ, згідно з яким заборонена “приватна релігійна діяльність поза релігійними місцями”.

“У липні Бюро у справах релігій викликало директорів церков, щоб повідомити їм, що громадам забороняється проводити служби для померлих, а проповідникам забороняється проводити весільні та похоронні церемонії”, – сказав протестантський пастор з Ляоніна, який очолює громаду з трьох осіб.

За його словами, “будь-який член духовенства, який проводить такі служби або церемонії, буде звільнений і покараний”.

У Юнчені, провінція Хенань, влада перервала християнські похорони, заявивши пастору, що якщо він продовжить, то його церкву закриють назавжди.

У Нінбо, Чжецзян, члени церкви пішли в місцевий крематорій, щоб заспівати гімн у пам’ять про померлого християнина, але їм наказали припинити, тому що, за словами охоронців, “Китай – атеїстична країна”.

Comments are closed.