Слідчий комітет Росії завершив кримінальне розслідування щодо керівника місцевої релігійної організації РПЦ “Православна Свято-Троїцька Симеонова обитель милосерд” (селище Саракташ Оренбурзької області) протоієрея Миколи Стремський. Його судитимуть за катування, зґвалтування неповнолітніх та іншими статтями. 

Йому пред’явлено звинувачення за сімома статтями КК РФ: 117 (катування), 131 (зґвалтування), 132 (насильницькі дії сексуального характеру), 133 (примушування до дій сексуального характеру), 135 (розпусні дії), 151 (залучення неповнолітнього до вчинення антисуспільних дій) і 156 (невиконання обов’язків з виховання неповнолітнього).

Слідство вважає, що протоієрей розбещував і ґвалтував підопічних та усиновлених ним неповнолітніх протягом 20 років – з 1999 по 2019 рік. Потерпілими у справі визнані 11 неповнолітніх, повідомляє CredoPress.

Крім того, за даними СКР, дочка Стремського Олена та її чоловік Віктор Щербаков в серпні 2018 року замкнули трьох неповнолітніх у гаражі і довгий час не випускали. Олену та її чоловіка раніше звинуватили в незаконному обмеженні свободи неповнолітніх і взяли під варту разом із самим Миколою Стремським. Справу стосовно Щербакових  вже направлено до суду.

Як ми повідомляли, в Оренбурзі заарештували настоятеля Свято-Троїцької обителі Миколу Стремського, йому пред’явлено звинувачення у зґвалтуванні, розпусних діях і невиконанні батьківських обов’язків.

Усього на вихованні в сім’ї священника перебувало 70 прийомних дітей.

Comments are closed.