Актор Жерар Депард’є, який був хрещений у РПЦ в Парижі ввечері 4 вересня, того ж дня заявив, що думає про перехід в юдаїзм.

Про це повідомляє Духовний фронт України з посиланням на російські ЗМІ.

Зазначається, що Жерар Депардьє наприкінці 1960-х років прийняв іслам, а потім перейшов до буддизму та індуїзму. Тепер заявив, що також хоче перейти до юдаїзму, повідомляє Current Values.

Також актор прокоментував католицизм: “Я дуже захоплююсь Бенедиктом XVI та Іоанном Павлом II, але мені не подобається католицька літургія…”.

Видання нагадує, що 2019 року на Різдво в ефірі “Вечірнього Урганта” Депардьє публічно заявив, що не вірить ні в Богонемовля Ісуса, ні в явлення архангела Гавриїла Марії. Якщо він завтра знову озвучить погляди, несумісні з православ’ям – це буде на совісті митрополита РПЦ Іоанна Реннето, який хрестив Жерара Депардьє.

Церемонія хрещення пройшла в оточенні близьких актора – всього близько 30 осіб. За словами актора, його духовним батьком є ​​митрополит Тихон Шевкунов. Депардьє також став хрещеним батьком дівчинки, яка хрестилася цього ж дня.

Причиною рішення щодо хрещення  актора стала “любов до православної літургії” і його “зв’язок з православним духовенством”.

Також відомо, що Депардьє отримав російський паспорт за особистим розпорядженням президента Росії Володимира Путіна. У Росії актор переховувався від переслідування за несплату податків у себе на батьківщині.

Comments are closed.