Патріарх Константинопольський Варфоломій у своїй резиденції на Фанарі у Стамбулі прийняв 1 вересня кліриків Слов’янського вікаріатства Американської архієпископії Константинопольського Патріархату.

Про це повідомляє Credo Press з посиланням на офіційний сайт вікаріатства, створеного близько року тому. Гостей представив Патріарху архієпископ Американський Елпідіфор.

У зустрічі взяли участь настоятель маямського собору св. Матрони Московської (штат Флорида) архімандрит Олександр Беля, його батько, настоятель бруклінського собору св. Іоанна Предтечі (Нью-Йорк) протоієрей Олександр Беля, архімандрит Харалампій Никич, клірик бруклінського собору протодиякон Ростислав Задорожний і староста собору.

Сторони обговорили питання розвитку та улаштування Слов’янського вікаріатства, відносин між Церквами в Америці, а також ситуацію в православному світі в цілому. Гості розповіли про “неканонічні дії” РПЦЗ МП, погрози від якої зазнали деякі з них.

Наприкінці зустрічі Патріарх Варфоломій подарував священнослужителям пам’ятні патріарші хрести, а також особисто підписав єпитрахилі для архімандрита Олександра і протоієрея Олександра на знак особливого благословення.

Нагадаємо, що найбільш численна російська парафія Флориди під керівництвом архімандрита Олександра Беля перейшла з РПЦЗ до Вселенського Патріархату у жовтні 2019 року. Перехід ознаменувався конфліктом між архімандритом Олександром і першоієрархом РПЦЗ митрополитом Іларіоном.

Comments are closed.