Настоятель підмосковного храму Михаїла Архангела (м. Жуковський) Російської Православної Церкви протоєрей Олексій Агапов написав прохання, у якому повідомляє священноначаліє про свій намір полишити церковне служіння.

Про це повідомляє Ахілла з посиланням на Facebook-сторінку клірика.

“Тепер обираю рухатись далі, не обтяжуючи себе релігійними правилами приписами та переконаннями”, – написав Агапов.

У дописі, він приносить вибачення за те, що за час свого служіння не проявив себе у перерахуванні “благодійних внесків”, і за те, що не був ефективним збирачем фінансових коштів.

Колишній настоятель храму повідомив, що зароблятиме на життя психологічною практикою. В тому числі, він планує запустити проєкт з психологічної реабілітації колишніх церковнослужителів, священників.

В єпархії відповіли на прохання досить прогнозовано. Патріарший намісник Московської єпархії РПЦ митрополит Ювеналій (Поярков) відправив протоєрея Олексія Агапова в заборону і пригрозив позбавленням сану.

Сам священник відреагував на таке рішення викривши ще один суттєвий недолік системи РПЦ.

“Церковна система – це крайнє обмеження кругозору і вибору. Відповідь на моє прохання проявляє цю обмеженість цілком чітко. Мене можуть лише вигнати. Допустити, що я можу піти сам – не можна: такого в цій реальності просто не буває. На такий випадок в цій машині (церковній – ред.) навіть не передбачено адекватної програми”, – повідомив Агапов.

Comments are closed.