Очільник Папської академії життя архієпископ Вінченцо Палья вважає, що політик-католик не може підтримувати аборти й висловлюватися за їхню легалізацію.

Про це він заявив у контексті гострої дискусії, що триває нині у зв’язку з близькими президентськими виборами у США, пише Credo.

Ієрарх нагадав, що вчення Церкви в цьому питанні цілком чітке і викладене в Катехизмі. Немає в ньому згоди на аборти й евтаназію.

Він зазначив, що політичні лідери повинні старатися поліпшувати “злий і грішний закон” і підтримувати обґрунтованість захисту життя кожної людини, від її зачаття й до природної смерті.

Також він запевнив, що Церква не хоче цензурувати політиків, а  лиш заохочує їх продумувати свої рішення у світлі сповідуваної віри.

“Вони помиляються, однак ми не прагнемо їх засудити. Церкву цікавить насамперед спасіння грішника. На нас лежить відповідальність, щоб її члени наверталися на Євангеліє життя”, — сказав архієпископ Палья.

Голова Папської академії життя порушив також тему гендерної ідеології, яку він назвав “культурним ускладненням”.

“Католики повинні нагадати її пропагандистам, що вони відступають у позадарвінівські часи. Заперечують еволюцію, яка так сформувала наш рід, що він ділиться на дві статі”, —підкреслив архієпископ.

Владика закликав усіх католиків до роздумів над тим, що міститься в Катехизмі Католицької Церкви, і підтримки сказаного там в освіті, культурі й мистецтві.

“Церква повинна перестати грати тільки в обороні. Ми маємо бути завжди готові, щоб бути здатними показати глибину і красу християнської таємниці”, – закликав ієрарх.

Comments are closed.