У Буенос-Айресі помер 89-річний Карлос Самарія — швець, який довгі роки шив взуття для отця Берґольйо, нинішнього Папи Франциска.

Як пише щоденне видання «Il Gazzetino», яке виходить у Венеції, Карлос Самарія, подібно як і Хорхе Маріо Берґольйо, був потомком італійських емігрантів, повідомляє Credo.

Коли в березні 2013 року архієпископ Берґольйо виїжджав до Рима на конклав, він сказав до свого шевця: “Надішли мені нові черевики до Ватикану, чорні, як завжди”. Через клопоти зі стегном Франциск уже довгі роки (ще перш ніж став архієпископом Буенос-Айреса) замовляв собі у Самарії спеціальне ортопедичне взуття, за його мірками. Усі черевики були роблені з гладкої телячої шкіри, без будь-яких прикрас. “Виглядали вони трохи як калоші”, — згадував Карлос Самарія в розмові з журналістами незабаром після обрання Папи Франциска.

Також він розповів, що архієпископ Берґольйо завжди вважав за краще полагодити старі черевики замість замовити нові. Попередник Папи Франциска, Бенедикт XVI, теж мав шевця з Латинської Америки. Славетні “червоні пантофлі” для нього виготовляв швець, виходець із Перу, що мав свій заклад у Римі неподалік Ватикану.

Comments are closed.