У Бельгійському Антверпені влаштували центр тестування на Ковід просто у приміщенні церкви. При цьому служіння пастор не припинив, повідомляють Подробиці.

Жаннеке Ронзе, керівниця антверпенської ГО “Медицина для людей”, розповіла, з чого все почалося.

“Наш медцентр розташований по-сусідству. Він надто маленький для того, щоб ми могли якось розділити ймовірно інфікованих пацієнтів від решти. Тож ми шукали приміщення поряд і зв’язалися з місцевим пастором. Він охоче погодився.

Пастор надав одну з кімнат церкви і при цьому не скасовував церковних служінь. Центр тестування працює за одним розкладом, служба відбувається в інший час. А для медичного центру, який працює як неприбуткова організація з лікарями-волонтерами, це стало ідеальним рішенням”, – розповідає вона.

За словами Жаннеке Ронзе, основна перевага в тому, що є окреме приміщення і не ставлять під загрозу інфікування інших пацієнтів, які приходять до центру.

Альтернативні та мобільні центри для тестування в Бельгії почали відкривати не так давно. Через брак тестів в країні статистика щодо смертності від коронавірусу довго була неточною. Так, наприклад, у будинках догляду за літніми людьми часто тестували лише кількох хворих, а решту пацієнтів зі схожими симптомами приймали як коронавірусних.

Щоб посилити боротьбу з епідемією, Бельгія взяла курс на збільшення тестувань. Це і відкриття тимчасових центрів, і самостійне тестування студентів-медиків. З першого вересня і до грудня вони щотижня аналізуватимуть свої зразки в університетських лабораторіях.

Comments are closed.