Міжнародна спільнота має захистити школи від війн і тероризму, гарантуючи учням право на освіту. Про це заявив Папа Римський Франциск з нагоди першого відзначення Міжнародного дня захисту освіти від нападів, повідомляє VaticanNews.

Цього року Генеральна Асамблея ООН постановила відзначати 9 вересня Міжнародний день захисту освіти від нападів. Перше відзначення такого дня збіглося із загальною аудієнцією, яку Папа Франциск проводив на внутрішньому подвір’ї Апостольського палацу у Ватикані. З цієї нагоди він звернувся до громадськості з окремим закликом, звертаючи увагу на проблеми учнів у зонах конфліктів.

“Заохочую молитися за учнів, які надзвичайно брутально позбавляються права на освіту через війни і тероризм. Закликаю міжнародну спільноту робити все для того, аби шанувалися будівлі, які повинні захистити юних учнів. Нехай не забракне зусиль на те, аби гарантувати їм безпечні приміщення для формування, насамперед, у ситуаціях надзвичайного гуманітарного стану”, – закликав Глава Католицької Церкви.

Comments are closed.