Суд Єкатеринбурзької єпархії у четвер, 10 вересня, ухвалив рішення направити подання про відлучення від Церкви позбавленого сану схbмонаха Сергія (Романова).

Про це повідомив журналістам голова суду протоієрей Микола Малета, передає Інтерфакс-Релігія.

“Сьогодні ухвалено рішення направити на затвердження правлячому архієрею представлення про відлучення від Церкви”, – сказав він.

Схимонах був викликаний до церковного суду 7 вересня як обвинуваченого в порушенні 28-го правила святих апостолів (він здійснював богослужіння, будучи позбавлений сану, за що йому загрожує відлучення від Церкви). Однак Сергій до суду не з’явився, тому було призначено повторне засідання у його справі на 9 вересня. У середу схимонах знову не прийшов до суду, тому засідання було перенесено на 10 вересня.

Раніше набув поширення відеозапис виступу отця Сергія, де він назвав пандемію коронавірусу міфом і закликав до непокори церковному керівництву і владі. Серед іншого він прокляв тих, хто закриває храми під час пандемії, і попередив про створення “електронного табору сатани”.

3 липня єпархіальний суд визнав отця Сергія винним в порушенні чернечих обітниць і священицької присяги і позбавив його сану. На два з трьох засідань з цього питання він не був. 24 липня Патріарх затвердив рішення єпархіального суду про позбавлення Романова сану.

Comments are closed.