Папа Римський Франциск під час зустрічі з вірянами у Ватикані 9 вересня публічно зняв маску та заявив, що “вірус, якому невідомі бар’єри, кордони чи культурні і політичні відмінності, повинен долатися любов’ю без бар’єрів, границь і відмінностей”.

83-річний понтифік зняв маску, коли вийшов із машини, передає Духовний фронт України з посиланням на Daily Mail.

Папа посміхався і розмовляв із людьми, а також неодноразово доторкнувся до людей, які прийшли на Генеральну аудієнцію у двір Сан-Дамасо, зокрема, тиснув руки, торкався чола парафіян, які тягнулися до нього через загородження. Коли хлопчик простягнув руку понтифіку, Папа благословив його.

Папа Франциск зазначив, що “християнська відповідь” на пандемію та її соціально-економічні наслідки ґрунтується на любові, насамперед, “на любові Бога, що завжди нас випереджує”, передає Vatican News.

“Справжня любов, яка вчиняє нас плідними та вільними, завжди є експансивною, а також – інклюзивною. Така любов піклується, оздоровляє та приносить користь”, – сказав понтифік.

Він, наголосив, що коли кожен зробить свій внесок, це стане відображенням Божого образу, і з Його допомогою “зможемо оздоровити світ, всі разом трудячись задля спільного добра”.

Папа порівняв тих, хто не допомагав нужденним під час глобальної пандемії, з “прихильниками Понтія Пілата”, які “просто вмивають від цього руки”.

Comments are closed.